Tips

Starterslessen

Accanto begeleidt startende ondernemers sinds 2006. Geregeld vragen we aan de starters wat hun tips zijn voor andere starters. Lees hier enkele tips van een horecastarter.
Lees meer

Goalsetting or daydreaming?

Harvard Business School did some years ago a study on the financial status of its students, 10 years after graduation. Interested in what they found out?
Lees meer

Vijf tips die aanzetten tot conversie

Het kost ons gemiddeld enkele seconden om een nieuw item te beoordelen of te veroordelen. De onderliggende psychologische processen kunnen van belang zijn voor je marketing en voor je online conversie. Vijf tips in het artikel!
Lees meer

Whisky bij Moortgat

Brouwerij Moortgat brengt een eigen whisky op de markt. De aroma's zijn verkregen door originele Duvelgist. De drank heeft 6 jaar lang gerijpt op eikenhouten bourbon- en sherryvaten.
Lees meer

Interessante € 1,00 marketing!

Om te laten weten dat ze terug waren uit verlof organiseerde Café Theatre een mailactie. Wie op 19 augustus stipt om 9 uur een mail stuurde kon een driegangenmenu winnen voor € 1,00 mits je een betalende tafelgenoot had. In enkele minuten werden 500 bonnen gewonnen. Goede social-media-marketing!
Lees meer

Hoe succesvol overtuigen?

Volgens professor Robert Cialdini zijn er 6 basisprincipes om succesvol te overtuigen. Eén ervan is schaarste benadrukken, om het unieke karakter van je aanbod in de verf te zetten.
Lees meer

Waarop let een bank bij financiering?

Als je naar een bank stapt voor financiering van je zaak, let de bank niet alleen op je cijfers, maar ook op je persoonlijkheid. Hierbij een greep uit de belangrijkste aandachtspunten!
Lees meer

10 TED Talks to help you reimagine your business

In the spirit of TED 2013 here are 10 amazing TED talks that help you think differently about what business can be.
Lees meer

13 things to know about business communication

So here are 13 things we’ve learned about business communication
Lees meer

7 tips voor samenhorig leiderschap

Goede leiders transformeren. Ze revitaliseren niet alleen de organisaties waarvoor ze werken, ze doen hetzelfde met de mensen die voor hen werken. Ze creëren een heel sterk gevoel van samenhorigheid.
Lees meer

The two most important words in blogging

Imagine… you will be a more effective blogger, all because you learned two very important words, and the specific reasons why those words are so crucial.
Lees meer

Richard Branson over time management

Als je alles uit het leven wil halen, zijn er ontelbare manieren om je tijd te besteden.
Lees meer

How to write a killer "how to" article that gets attention

It’s no secret that “how to” articles and blog posts are some of the most sought after, linked to, and bookmarked content online. People want useful information, and they’ll reward you by promoting it to others when you provide it.
Lees meer

11 smart tips for brilliant writing

To sound smart, you must stop trying to sound smart. Brilliant writing is simple writing, a relevant idea delivered clearly and directly. Here are 11 ways you can start sounding brilliant:
Lees meer

10 dingen om die je kan leren uit de Apple Store

Carmine Gallo heeft een boek geschreven: The Apple Experience: secrets to build insanely great customer loyalty.
Lees meer

Attest Bedrijfsbeheer

Hoe je attest bedrijfsbeheer behalen? Contacteer ons en we zoeken voor jou de gepaste oplossing.
Lees meer

Entrepreneurs can change the world!

Entrepreneurs can change the world because a lot of what we consider impossible, is easy to overcome!
Lees meer

Food inspiration

Een selectie van de beste horecaconcepten van het laatste halfjaar!
Lees meer

Groupchat.tv

Via Facebook videochatten met maximaal 50 vrienden tegelijkertijd. Dat is wat Groupchat.tv heeft ontwikkeld. Initiatiefnemers zijn Melvin Tercan, Richard Straver en Valentin Smirmoff. De combinatie van video, chat en Facebook maakt het concept aantrekkelijk.
Lees meer

Frieten met klasse in franchising

Frieten in een tricolor puntzakje, een klassevol interieur, uitsluitend Belgische ingrediënten, sauzen zonder bewaarmiddelen en klassiekers als vol-au-vent en balletjes in tomatensaus op een echt bord. Dat alles voor een gemiddelde rekening van 8 euro. Dat is het concept van de Chez Vincent-frituren die ondernemer Vincent Boutens hoopt in alle wereldsteden te lanceren.
Lees meer

Ondernemer Facebookt meer dan te Twitteren

48% van de Amerikaanse ondernemers gebruikt Facebook voor marketingdoeleinden. 19% kiest voor een eigen blog. Daarmee is Twitter niet het belangrijkste sociale medium.
Lees meer

Vliegtuigen vliegen op frituurvet

KLM vluchten van Amsterdam naar Frankrijk vullen hun tank voor de helft met biokerosine, gemaakt van afgemaakt frituurvet , door het bedrijf Sky NRG. Ook Finnair gebruikt het voor 50% op zijn vluchten vanuit Amsterdam. Initiatiefnemer is Dirk Kronemeijer (37), tot twee jaar geleden vice-president bij Air France/KLM, verantwoordelijk voor innovatie.
Lees meer

Wijs met tijd omgaan

Je werklast efficiënt regelen kan betere resultaten geven. Hierbij een aantal tips.
Lees meer

Focus op de essentie

De huidige conjunctuur zorgt voor angst en twijfel. Veel mensen zijn ongerust over hun financiële toekomst. Daarom deze goede raad: blijf focussen op de essentie. Het helpt je vooruit!
Lees meer

Voordelen van free publicity

Bijna alle communicatie-uitingen hebben het nadeel dat er zo duidelijk iets verkocht wordt. Bij free publicity valt dat bijna helemaal weg. Welke voordelen biedt redactionele aandacht of free publicity eigenlijk? Bij deze 7 voordelen gaat het om die gevallen waar positief nieuws wordt gebracht.
Lees meer

Acht vormen van free publicity

Verreweg de meest bekende vorm van free publicity is het krantenartikel. In bijna alle definities wordt alleen deze vorm genoemd. Naast het krantenartikel zijn er uiteraard tal van andere vormen en met alle nieuwe media-vormen is deze lijst goed uitgebreid. Welke vormen zijn er en hoe kunt u ze benutten?
Lees meer

Schrijven voor het internet: wat niet te doen

Om orde te scheppen in de chaos kan het helpen om de zaak eens van de andere kant te benaderen. Wat moet je nu vooral niet doen als je schrijft voor het internet, Door op de volgende vijf zaken te letten, filter je de grootste fouten in ieder geval uit je teksten zonder dat er een professionele tekstschrijver bij komt kijken.
Lees meer

Hoe minder mails, hoe liever

E-mails zijn als konijnen: elk bericht genereert meer en meer antwoorden. Wilt u minder mails? Stuur er dan minder. U kúnt het!
Lees meer

Vooroordelen van gratis publiciteit

Bij het lezen van de definitie van fee publicity wordt de lezer direct op het verkeerde been gezet wanneer het zou gaan om 'gratis media-aandacht'. Media-aandacht is zelden of nooit gratis verkregen en als dat zo is, is het meestal niet de gewenste media-aandacht en gaat het om iets dramatisch.
Lees meer

Tien valkuilen van een persbericht

Het schrijven van een goed persbericht vergt oefening. Een persbericht dient aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Wanneer dat niet het geval is, wordt het bericht vaak niet eens gelezen. Op een redactie komen dagelijks honderden persberichten binnen. Opvallen is dus belangrijk. Welke valkuilen kunt u voorkomen?
Lees meer

Checklist voor het opstarten van je zaak

Wanbetalers? Te veel voorraad? Te weinig klanten? In dit overzicht zetten we problemen en mogelijke oplossingen naast mekaar.
Lees meer

In tien stappen naar een simpele werkomgeving

Ziet je werkplek er uit als een rampgebied? Stel je dan eens voor: een leeg bureau, met je pc, je toetsenbord en je telefoon. Je bent in staat om je te focussen en voelt vooral rust. Met de volgende tien tips moet het lukken.
Lees meer

Wat wil uw klant?

U kent uw product van A tot Z. U kunt de eigenschappen zonder haperen opsommen. Maar wil uw klant enkel dat? In dit artikel bespreken we wat de klant echt verwacht van u.
Lees meer

Zes tips voor een succesvolle reclamefolder

Een gekopieerd A4-tje is niet wat de klant van een reclamefolder verwacht… Met deze zes tips zal je clienteel aangenaam verrast zijn.
Lees meer

Wat te doen bij overname?

U hebt beslist om een handelsfonds over te nemen. Bent u echter zeker dat de overlater zijn fiscale schulden (BTW en directe belastingen) heeft betaald?
Lees meer

Deze zinnen willen uw klanten horen

Een goede service is meer dan een offerte of een e-mail. Met deze acht zinnen houdt u uw klanten zo tevreden dat ze blijven terugkomen.
Lees meer

Tien tips voor succesvol starten

De Amerikaanse ondernemer Norm Brodsky richtte 6 bedrijven op en heeft een fortuin van 110 miljoen dollar. Hier volgt zijn goede raad voor starters.
Lees meer

Dertien valkuilen voor starters

Wie aan de start verschijnt, neemt best een goede voorbereiding. De weg is immers lang, de starter onervaren. In het slechtste geval riskeert hij de eerste bocht al te missen. In het beste geval legt hij een vlekkeloos parcours af. Maar dan moet hij heelhuids 13 bochten zien door te komen.
Lees meer

Welke vennootschapsvorm kies ik?

U wilt een bedrijf starten, een handelszaak openen of een liefdadigheidsinstelling stichten? In de meeste gevallen zult u dan eerst een vennootschap moeten oprichten. Er zijn verschillende types vennootschappen, elk met eigen kenmerken. U zult dus de volgende twee vragen moeten beantwoorden:
Lees meer