Startprocedure

Hoe start je nu je eigen zaak? Voor elke ondernemer is dat een ander verhaal.  Voor elke onderneming is dat een  andere procedure. Daarom zoeken wij als steunpunt de  gepaste procedures en formaliteiten, die aansluiten bij jouw visie. Jij bepaalt wat je wil.  Wij tonen je de mogelijkheden om jouw droom  te realiseren. Samen gaan we op zoek naar de  juiste weg naar jouw zaak! Welke stappen volgen we daarin?

 

1. EEN GOED IDEE

Het begint allemaal bij jou!  Belangrijk is te weten wat je eigenlijk wil doen. Neem je tijd, laat je idee rijpen. Wees niet bang om je idee te toetsen bij ervaren mensen in de sector. Kijk eens uit of er in jouw regio al iets dergelijks bestaat. Zou je het anders doen? Wat zou je beter doen? Weet je niet direct haarscherp hoe je het wil, geen probleem. Wij gaan met de juiste coachingtechnieken op zoek naar wat echt ook bij jou past. Onderschat niet dat de keuze van je project moet passen bij je talenten en passies, maar ook bij de levensstijl dat je belangrijk vindt.

 

2. EEN EERSTE KEUZE

Maak een afspraak! We overlopen samen je plannen, en zoeken op basis daarvan uit wat de te volgen stappen zijn.

 

3. VOORBEREIDING DOSSIER

In een voorbereidende fase zetten we jouw visie om in een plan en onderzoeken de haalbaarheid. Is het een goed idee, of moeten er dingen aan bijgestuurd worden? Aan de hand van gesprekken, jouw invulling van het plan en ons advies maken we voor jou een dossier op. Hierbij krijg je 3 gratis begeleiding door ons ervaren team. Is er nood aan een krediet, dan bereiden ook wij de aanvraag voor, in overleg met jouw boekhouder,  om dan voor te leggen aan het Participatiefonds.

 

4. GOEDKEURING DOSSIER

Na goedkeuring van je dossier kan je echt van start gaan. Je weet dat je over het nodige kapitaal kan beschikken. Het nodige papierwerk wordt opgemaakt en de administratieve molen wordt in gang gezet. Terwijl jij je concentreert op je zaak, waken wij over de nodige opvolging naar het Participatiefonds. .

 

5. BEGELEIDING

Met je start begint  voor ons meer dan ooit echt maatwerk. Je krijgt nog lang begeleiding in de uitbouw van je zaak. Regelmatig komen we op bezoek, evalueren we samen met jou de stand van zaken, volgen de uitvoering van het ondernemersplan,  helpen je met advies en bijsturing. Kortom, we vinden voor jou antwoorden op de vele vragen die op je afkomen. In onze innovatieve workshops krijg je ook de nodige input. Die begeleiding is een opdracht van het Participatiefonds. Ze leidt tot 50% minder kans op faillissement in de eerste drie jaar na de opstart. En éénmaal deze periode afgerond, ben je klaar om op eigen benen te staan. Ook al zijn we, indien nodig, nooit ver weg uit je buurt….

 

 • Ons aanbod

  Wil je met de steun van het Participatiefonds starten, dan moeten we een keuze maken uit de verschillende producten. Ze verschillen naargelang de behoeften van je zaak, de activiteit waarmee je wil starten en de doelgroep waartoe je behoort.

  Lees meer
 • Startinfo

  Om te starten met een zaak, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. We geven hier een opsomming, maar bekijken in het kennismakingsgesprek wat in jouw specifiek geval van toepassing is en wat niet.

  Lees meer
 • Startprocedure

  Hoe start je nu je eigen zaak? Voor elke ondernemer is dat een ander verhaal, voor elke onderneming is dat een andere procedure. Daarom zoeken wij als steunpunt voor jou de gepaste procedures en formaliteiten, die aansluiten bij jouw visie.

  Lees meer