Focus op de essentie

De huidige conjunctuur zorgt voor angst en twijfel. Veel mensen zijn ongerust over hun financiële toekomst. Daarom deze goede raad: blijf focussen op de essentie. Het helpt je vooruit!

1. Focus op het heden
Uw zaak kwijnt niet weg omdat Wall Street en de BEL 20 misschien zullen zakken. De turbulentie op de beurs maakt ons bang voor de toekomst, die toch nog ongekend en abstract is. De enige realiteit die telt, is die van het heden.

2. Focus op de feiten, niet op interpretaties
90% van de berichtgeving en gesprekken zijn gebaseerd op meningen, niet op feiten. Wie focust op de feiten, kan zijn aandacht en die van zijn medewerkers terugleiden naar de tastbare werkelijkheid. Ongecontroleerde veronderstellingen en inbeeldingen dienen nergens voor en helpen niemand vooruit.

3. Focus op relaties, niet op fluctuaties
Uw financiële toekomst wordt evenzeer beïnvloed door uw netwerk als door de bewegingen op de markt. Het is veel waarschijnlijker dat de volgende opportuniteit afkomstig is van iemand die u kent en vertrouwt dan van een compleet onbekende.

4. Focus op nieuwsgierigheid, niet op controle
Dankzij onze nieuwsgierigheid ontdekken we kansen, leren we van anderen. In moeilijke tijden riskeren we geobsedeerd te geraken door controle zodat we vergeten nieuwsgierig te zijn.

5. Focus op gezondheid, niet op financiën
Wie vorige maand zijn job verloor, vindt dat hij slecht bedeeld is. Maar wie net van de dokter hoort dat hij zwaar ziek is, zou maar al te graag ruilen met een werkloze. Zolang u gezond bent, heeft u alle kansen om hindernissen te overwinnen.

 

Bron: www.success121.com

Terug naar lijst